De praktijk - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De praktijk

De Columns > Praktijkverhalen
Wat komt er bij jouw voor volk in je praktijk

Paranormaal 316

Wat komt er bij jouw voor volk?

‘Jij bent toch die man’? , ‘Die daar uit Oosterzee-Buren, van dat kerkje?’ Een vraag die ik regelmatig krijg van mensen die ik verder ook niet ken. Als ik dan mompelend beaam dat ik ‘die man’ ben kunnen er verschillende reacties komen. Er is een reactie van:’oh, daar geloof ik niet in’. Meestal kijken ze me dan ook nog aan met ogen van, ‘bewijs je maar’. Ook komt er vaak een verhaal over een zieke, met de vraag of ik er iets op weet. Heel vaak krijg ik een vraag in de trant van ‘Wat komt er bij jouw voor volk’? Men wil weten met wat voor  klachten men mij kan raadplegen.

Nu is zo, n vraag wel snel gesteld maar niet zo makkelijk te beantwoorden. In de eerste plaats kan ik stellen dat er mensen komen uit alle lagen van de bevolking. Er komt rijk en arm, kerkelijke - en niet kerkelijke mensen van allerlei richting. Er komen volwassenen en kinderen. Van baby tot bejaarde zullen we maar zeggen. Kinderen komen ook vaak in de praktijk, nadat ze door een kinderartsen zijn doorverwezen. Ze komen met zeer uiteenlopende klachten. Lichamelijke en psychische klachten. Ook de 'Nieuwetijdskinderen', met hun specifieke problemen worden begeleid of komen met eenmalige vragen of klachten.

De lichamelijke klachten die ik behandel zijn zeer uiteenlopend. Dat kunnen tijdelijke spierklachten zijn die voor nek en rugklachten zorgen. In de praktijk worden de meest uiteenlopende klachten behandeld. Dit kunnen acute klachten zijn, uiteenlopend van spierklachten tot  inwendige verstoringen. Hoofdpijn, migraine, hernia en maag en darmklachten worden regelmatig met succes behandeld.
Bij chronische klachten zal ik me zich zoveel mogelijk op de oorzaak richten zonder de acute problemen uit het oog te verliezen. Er komen patiënten met reuma, artritis, allergieën en tumoren. Naast magnetiseren zal de behandeling vaak ondersteunt worden met kruiden of andere natuurlijke middelen.

De babymaker

Een tijdje geleden kreeg ik een telefoontje uit het westen van het land. ‘Bent u de babymaker zelf’? Vroeg een vrouwenstem. Die uitdrukking had ik nog niet eerder gehoord en moest er wel om lachen. Een heel speciale groep echtparen die mijn praktijk bezoekt heeft te maken met vruchtbaarheid klachten. Ze kunnen geen kinderen krijgen. De vele geboortekaartjes die mijn praktijk sieren spreken boekdelen over de resultaten. Het geluk kan die mensen niet op, en dat is toch prachtig.

Er komen ook veel mensen bij mij met psychische klachten. Het zijn heel vaak mensen die al jaren aan het vechten zijn voor een wat leefbaarder bestaan. Ze lijden aan allerlei angsten en fobieën. Psychische klachten gaan vaak gepaard met een lichamelijke onbalans. Ik stel dat eerst de lichamelijke aspecten in orde moeten worden gebracht voor dat de psychische klachten kunnen worden opgelost. Vooral vrouwen kunnen veel last hebben van een slecht werkend hormoonstelsel. De gevolgen hier van zijn een scala aan klachten waar voor de reguliere artsen vaak te zware medicijnen voor schrijven die elk doel missen. Een slecht werkend hormoonstelsel kan leiden tot ernstige klachten met paniekaanvallen en depressie.
Naast de behandeling van allerlei klachten komen er ook mensen die een antwoord zoeken op hun levensvraagstukken. Het zijn mensen die ergens in hun leven zijn vastgelopen.
Soms kan ik wat stof van de lamp helpen vegen, zodat ze het licht weer zien

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu