Mediwiet - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mediwiet

De Columns > Van alles Wat
Drugs, zelfs de apotheker
wil er wel wat aan mee verdienenDe Apotheker aan de drugs

De apothekers willen ook graag Marihuana verkopen. Uiteraard voor patiënten die het echt nodig hebben. Maar ja, de minister is daar nog niet aan toe, mede door druk uit het buitenland. Nu hebben de apothekers een manier gevonden om dit verbod te omzeilen, op recept gaan ze Marihuana in capsules verkopen. Volgens een ANP bericht vinden de apothekers dat ernstig zieke mensen, en we praten hier dan over bv aids- en kanker patiënten, die middelen moeten krijgen waar ze baat bij hebben.

'Wij willen voorkomen dat patiënten naar 'coffee shops' moeten om hun Marihuana te halen', zegt apotheker C. de Roos van de apothekers organisatie KNMP. 'Patiënten moeten de pillen, 25 voor Fl.500,= zelf betalen'. (Zo'n 225 Euro)

Mediwiet

Schandaliger als de apothekers het nu willen doen kan het eigenlijk niet. De apothekers willen niet alleen dealers worden, ze willen ook nog eens op een misselijk makende manier heel veel geld verdienen aan dood zieke mensen. Aan mensen met een laag inkomen is het allemaal in ieder geval niet besteed. En we kunnen toch wel aannemen dat er onder de potentiële klanten voor Marihuana capsules heel wat mensen zitten die door hun ziekte al jaren van een uitkering moeten leven. Het vreemdste is nog wel dat de grondstoffen voor deze pillen uit Amerika moet komen, terwijl we haast dagelijks op tv zien hoe weer een illegale plantage wordt opgerold en vernietigd. Je zou zeggen: grondstoffen genoeg, en nog gratis ook, om heel wat mensen voor weinig geld te helpen.

Maar, zo is het met wel meer middelen uit de natuurgeneeskunde gegaan, als de farmaceutische industrie er 'handel' in ziet gaan ze er gewoon zelf mee aan de gang.

Coffee shop

Speciaal voor deze column ben ik eens in Heerenveen bij een eigenaar van een coffee shop gaan informeren hoe dat nu met de prijzen van Mediwiet zit. De eigenaar van de coffee shop, die ook nog een winkel heeft waar men spullen kan kopen voor eigen teelt, vond het idee van de apothekers op zich nog niet zo slecht.

'Hiermee is in ieder geval eindelijk aangetoond dat Marihuana bij bepaalde ziektes kan helpen', stelde hij. 'Het is dus een erkenning van het Medi-wiet programma zoals we dat al jaren hebben'. 'Dit houdt in dat een patiënt van zijn arts, maar ook van een alternatieve genezer, een verklaring kan krijgen die recht geeft om Marihuana, of wiet zoals wij het noemen, voor de halve prijs te kopen'.

Ik viel de man in de rede, met de stelling van de apothekers dat ze hun capsules juist willen verkopen om te voorkomen dat patiënten naar zo'n coffee shop moeten gaan. 'Onzin', stelde de man, 'dat komt omdat wij nog steeds gezien worden als halve criminelen, maar de meeste coffee shop houders zijn ook gewone ondernemers, die gewoon zaken doen, en zeker geen dingen zullen doen die hun handel in gevaar kan brengen'. 'Natuurlijk zijn er mensen die liever niet in de coffee shop komen, maar dan vragen ze toch aan een buurman of een kennis om even wat voor ze ophalen'.

'En de prijs?' vroeg ik, want de apothekers vragen veel geld, hoe zit dat bij jullie?' 'Bij ons kunnen mensen met zo'n medische verklaring waar ik het over had, voor de helft van de gewone prijs kopen'. 'Wanneer men voor, zeg maar fl.12,50 ( 6 euro) koopt, dat is dus de gereduceerde prijs, dan kunnen de meeste hiermee wel een week doorkomen'. 'Dat is dus wat anders dan vijfhonderd gulden die de apothekers rekenen, en zeker niet minder, want onze wiet is natuurlijk, en van de apotheek is chemisch bewerkt'. 'En, in onze Grow Shop, zoals de winkel heet waar we spullen verkopen voor eigen teelt, verkopen we van alles om het mogelijk te maken zelf enkele planten te telen'.

Zigeuner medicijn

Ook kreeg ik nog een Mediwiet dossier mee met allerlei medische mogelijkheden van wiet, ofwel Marihuana. Iedereen moet natuurlijk voor zich zelf weten of men dit wil gebruiken, maar er zijn zeker voordelen aan, en het werkt niet verslavend! Onder de 18 jaar is er in de coffee shop in Heerenveen in ieder geval niets te koop, want daar is de man die ik sprak wel heel strikt in.

Bij de natuurvolken werd en wordt deze plant eigenlijk nooit als genotsmiddel gebruikt, maar als geneesmiddel. In mijn praktijk heb ik een aantal mensen gesproken die goede resultaten hebben met het gebruik van Marihuana. Een vrouw met veel spierpijnen neemt elke avond een kopje thee van een half theelepeltje 'wiet' zoals ze het noemde. 'Ik slaap hierdoor een hele nacht door, en dat gebeurde vroeger niet eens met de zware pijnstillers die ik slikte voor de nacht' stelde ze. 'En ik heb nu geen last meer van bijwerkingen die de medicijnen wel hadden.

Bij een zigeuner familie, waar ik eens op visite was zag ik een grote marihuana plant in de wagen staan. Ik was bij deze familie op bezoek op te praten over de geneeswijze die bij het oude nomaden volk werd gebruikt. U moet weten dat de zigeuners bijvoorbeeld TBC lang voor de komst van de penicilline, al wisten te genezen. 'Die Marihuana plant' vertelde de zigeunerin mij 'wordt hier gebruikt als medicijn'. 'Mijn man heeft last van reuma, en deze plant ontspant hem goed, en dat scheelt enorm in de pijn'. Ze vertelde me dat de plant ook werd gebruikt door een oom. Deze man bleek een ernstig verslaafde alcoholist te zijn die door het gebruik van de 'eigen teelt' van de drank af kon blijven.

Zo ziet U, er zijn mogelijkheden genoeg, om Marihuana als medicijn te gebruiken. Maar, wanneer U overweegt om de voorbeelden te volgen, en zelf Marihuana als geneesmiddel wilt gaan gebruiken, is het niet onverstandig dit eerst met uw huisarts te overleggen.
En misschien geeft hij U dan wel een recept voor de coffee shop.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu