Vruchtbaarheidsklachten - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vruchtbaarheidsklachten

De Columns > Klachten lichaam en geest
Wie bekend is in mijn praktijk kan de vele geboortekaartjes die ik ontvang van mensen met vruchtbaarheidsproblemen haast niet ontlopen


Problemen met de vruchtbaarheid

Het is weer lente, (column is dus rond Pasen geschreven) en dat vieren we straks weer met het paasfeest. Het paasfeest is het feest van de vruchtbaarheid, van het nieuwe leven. We vieren het met eieren, kuikentjes veel groen en geel, de kleuren van het groeiende gras, de weer groen wordende bomen en de zon. Pasen is het teken dat de winter, als al het leven zich terug trekt, voorbij is en nu alles weer uitbundig gaat groeien en bloeien.

Het paasfeest zoals dat religieus wordt gevierd is overgenomen uit heel oude feesten en gewoonten, de lentefeesten. Ook in de religieuze feesten zien we de opstand uit de dood terug, zoals dit in de natuur gebeurt. En wat zien we in de natuur? Alles, planten en dieren, krijgen een enorme kracht zich voort te planten.

Geboorte kaartjes

Ook bij de mens is die behoefte, gelukkig ook buiten het voorjaar, heel sterk aanwezig. Wie bekend is in mijn praktijk weet van de vele geboorte kaartjes die ik ontvang van dolgelukkige ouders die aanvankelijk grote problemen hadden met het verwekken van nageslacht. Uit het hele land, en zelfs van over de grens, komen echtparen om hulp. Vaak hebben ze dan al van alles geprobeerd, maar helaas zonder het verwachte effect. En de reguliere artsen kunnen heel wat tegenwoordig en er is mijns inziens nog lang geen einde gekomen aan de technische mogelijkheden.

Uit gesprekken met echtparen die bij mij in de praktijk komen is me duidelijk geworden dat men soms heel ver gaat om het doel, een kind, te bereiken. Zaad donering, de donering van een eicel, tot aan het inbrengen van een geheel vreemde embryo zijn zaken die velen overwegen. Vaak worden grenzen stapje voor stapje verlegd, en wordt het zwanger worden een heel technisch gebeuren, waarbij toch prachtige gevoelens als liefde en tederheid verdwijnen. Ik maak me vaak grote zorgen om deze echtparen omdat door dit technisch ingrijpen, vooral als het uiteindelijk toch niet lukt zwanger te worden, een nare verkilling van het huwelijks leven te weeg kan brengen.

Problemen met vruchtbaarheid

De onvruchtbaarheid van de vrouw kan vele oorzaken hebben. De slechte werking van het hormoonstelsel is er één van, als mede het in onbalans zijn van het lichaam op energie gebied. Wat dit laatste betreft zouden we het kunnen vergelijken met de werking van een magneet. Alleen de Noord en Zuidpool van een magneet trekken elkaar aan terwijl Noord-Noord en Zuid-Zuid elkaar afstoten. Het zaad van de man is negatief geladen, de baarmoeder van de vrouw dient positief geladen te zijn, waardoor het zaad aangetrokken wordt. Helaas komt het voor dat het energie systeem dusdanig verstoord is dat het zaad afgestoten wordt en een zwangerschap dus onmogelijk is. Gelukkig ben ik als magnetiseur vaak in staat het energie systeem weer op orde te brengen, waardoor een zwangerschap mogelijk kan worden.

Bij vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen zie ik vaak dat de hypofyse, met daarbij het hele hormoonstelsel genoeg ontregeld is om een zwangerschap onmogelijk te maken.

80% zwanger

Bij deze vrouwen zie ik altijd dat ze niet lekker in hun vel zitten. Er zijn natuurlijke middelen om alles weer op orde te brengen met het resultaat dat 80% van de echtparen met vruchtbaarheid problemen alsnog zwanger raakt. En een veel gedane uitspraak van mij tegen deze vrouwen is dan ook vaak: "Ik kan je niet zwanger praten, maar ik zal alles doen om je lichaam weer optimaal te laten werken, waardoor je zeker weer beter in je vel komt te zitten." En dat klopt ook altijd, wanneer het hormoonstelsel goed werkt zitten vrouwen veel beter in hun vel.

Een van de oorzaken van een ontregeld hormoonstelsel is de onmiskenbare invloed die de pil heeft. In wezen is de werking van de pil uiterst vernuftig. Enerzijds bewerkstelligd de pil een situatie van een soort schijnzwangerschap, en anderzijds komt desondanks toch een menstruatie op gang. Afgezien van de psychische bijwerkingen van de pil kunnen tal van niet te onderschatten lichamelijke klachten optreden. Ook zijn gevallen bekend waar de ovulatie niet meer plaats vind na het staken van het pil gebruik. Ik heb zelf nogal wat gevallen meegemaakt van onvruchtbaarheid na 5 tot 15 jaar pil gebruik.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu