Kleine Mark - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kleine Mark

De Columns > Nieuwetijds Kinderen
De behandeling van kinderen is vaak meer dan alleen het kind behandelen. ook de ouders en de verdere leefomgeving komt aan de orde
De problemen van de kleine Mark


Het probleem van Mark

Ze hadden mijn telefoonnummer gekregen van en kinderarts die wel meer kinderen naar mij door verwijst, en belde me op met de vraag of ik kon helpen met de problemen van de kleine Mark. Mark was pas 7 jaar oud en had al enorm veel problemen voor zo'n kleine jongen. "Slapen doet hij bijna niet", vertelde zijn vader. "Op school kan hij zich niet concentreren en hierdoor blijft hij ook achter ten opzichte van andere leerlingen. Er wordt over gesproken om Mark maar naar een speciale school te sturen".

Toen ik aan de vader van Mark vroeg hoe het verder in het gezin ging, gaf deze het gedrag van Mark de schuld van veel onrust. Vader had alles al gedaan om de kleine Mark in het gareel te krijgen en moeder was een zenuw inzinking nabij. Het kleine zusje van Mark was veel ziek en voor van alles en nog wat allergisch. Heel veel problemen dus. We maakte een afspraak zodat ik hen eens persoonlijk kon ontmoeten en zo kon ik proberen een oplossing te vinden voor hun problemen.

Aardstralen

De kleine Mark (zijn naam heb ik verandert) kwam samen met vader en moeder op het spreekuur. Op mijn verzoek hadden ze een plattegrond van hun woning meegenomen. En wat ik tijdens het telefoon gesprek al vermoedde bleek de waarheid te zijn. De woning bleek op een plaats te staan waar veel negatieve aardstralen zaten. Nu is het bekend dat bij geopathische belaste personen, mensen die lang op aardstralen verblijven, een groot aantal fysiologische veranderingen worden gemeten. Aardstralen geven veranderingen te zien op de hartfilm, de hersenfilm, het bloedbezinksel en de zuurtegraat van het bloed. Ook zien we bij deze geopathische belaste mensen een te kort aan vitaminen en mineralen. Hiervan had niet alleen de kleine Mark last, maar eigenlijk alle leden van het gezin.

Bij zijn kleine zusje ontstonden hierdoor problemen met de luchtwegen en een verstoring van haar darmwerking. Hierdoor ontwikkelde ze allerlei allergieën en kon de kleine meid bijna niets meer eten zonder daarvan heel moe te worden en problemen met haar luchtwegen te krijgen. De vader van Mark kwam altijd moe van bed vertelde hij mij, ook voelde hij zich 's morgens meestal stijf op zijn spieren. Marks moeder bleek er wel het naarst aan toe te zijn. Zoals zo veel vrouwen merkte ik bij haar een verstoord hormoonstelsel op. Niet alleen door de aardstralen, maar ook door de stress van het dagelijks bestaan was haar hormoonstelsel ondervoed geraakt. Hoewel ze "altijd wel wat rommelig voor de menstruatie is geweest" was ze na de geboorte van de kleine meid helemaal in een dip geraakt.

Postnatale depressie

Bij de geboorte van een kind treden grote veranderingen op in het lichaam van de vrouw, gestuurd door het hormoonstelsel, met name de hypofyse. Doordat ons voedingspakket niet altijd de stoffen bevat die het hormoonstelsel optimaal laat werken, ontstaat hier makkelijk een ontregeling. Aardstralen versterken dit proces, terwijl vrouwen met een slecht werkend hormoonstelsel gevoelig zijn voor aardstralen. Een vicieuze cirkel dus, die we kunnen doorbreken door de aardstralen te neutraliseren.

De pil, medicijnen om de borstvoeding te remmen, alsmede andere middelen die veel oestrogenen bevatten leiden tot een verhoging van het mineraal koper in het lichaam. Hierdoor ontstaat een verstoring van de biochemische gesteldheid van het lichaam. Dit vormt de basis voor het optreden van depressie in het algemeen en ook voor Postnatale depressie.

De moeder van Mark had alle verschijnselen die bij een verstoord hormoonstelsel kunnen optreden. Ze had last van wisselende stemmingen met lichamelijke klachten van vermoeidheid tot hyperventilatie. Veel last van emotionele spanningen en een gebrekkig vermogen zich aan te passen. Er waren huwelijks conflicten in dit gezin, die Ondermeer werden veroorzaakt door haar geregeld afwijzen van seksueel contact. Ook had moeder het sterke gevoel dat niemand haar begreep en was ze erg depressief.

De oplossing voor Mark

Een heleboel problemen zult u zeggen, maar helaas zie ik steeds meer vrouwen die op deze manier helemaal in de ellende zijn gekomen. Gelukkig heb ik hele goede middelen tot mijn beschikking en kan ik stellen dat meer dan 90 procent van deze vrouwen na 3 maanden weer goed in hun vel zitten wanneer ik ze behandel. En zo ging het ook met de moeder van de kleine Mark. Met Mark zelf was niet zo veel aan de hand gelukkig.

Mark is een heel gevoelig jongetje die helemaal in de verdrukking kwam door dat hij voelde dat zijn moeder niet in orde was. Toen moeder weer goed in haar vel kwam ging het met Mark beter, zoals met alle leden van dit gezin. Met Mark was het alsof we op visite zijn bij mensen die juist ruzie met elkaar hebben. De sfeer is dan om te snijden, ook al doen de gastheer en de gastvrouw heel vriendelijk. Maar wij kunnen ons bezoek vroegtijdig beëindigen, de kleine Mark niet en die begon eerst te provoceren en heel ondeugend te worden en uiteindelijk weg te kwijnen. Nu is alles gelukkig weer tot rust gekomen en Mark slaapt 's nachts goed en doet het prima op school.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu