Paranormaal is normaal - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paranormaal is normaal

De Columns > Paranormaal
Paranormaal lijkt iets vreemds
toch durf ik de stelling aan:
Paranormaal is Normaal


Hoe normaal is paranormaal

Het beeld dat men van een paragnost en magnetiseur heeft kan heel wisselend zijn. Voor de één zijn het heel vage begrippen waarvan nauwelijks een beeld te vormen is. Anderen hebben heel uitgesproken meningen over de persoon die dit werk doet. Die meningen gaan van het ene uiterste naar het andere uiterste. Sommigen hebben het idee dat mensen zoals ik een gave hebben, die we kregen vanuit een andere, Goddelijke wereld. Ook is er een kleine groep van mensen die vaak met de bijbel in de hand beweren dat wij door de duivel zelf gestuurd zijn om de mensheid te verleiden. Geen van beide meningen berusten op ook maar de minste waarheid.

Paranormaal is normaal

Het paranormale, wat wil zeggen het doen van waarnemingen zonder gebruik te maken van de ons bekende zintuigen, is niet meer dan een talent. Het is dus een eigenschap die bij ieder mens meer of minder aanwezig is. Dit werd vorige week weer eens duidelijk tijdens een lezing voor een groep veehouders. Ik stelde dat iedere boer het zeker wel eens heeft meegemaakt dat hij 's nachts wakker werd, en de sterke aandrang voelde om in de stal te gaan kijken. "Toevallig" bleek dan juist een koe aan het kalveren te zijn of was er een andere zaak waarvoor zijn aanwezigheid noodzakelijk was. Toeval, zeggen we dan, paranormale gevoeligheid zeg ik van zo'n voorval.
De boeren die op deze avond mijn lezing bezochten beaamden zonder uitzondering dat zoiets hen meerdere malen was overkomen.

Paranormaal talent

En zo maken heel veel mensen in hun dagelijkse leven zonder dat ze het weten gebruik van hun eigen intuïtie, gevoel of zoals het ook genoemd kan worden: paranormale vermogen.
Komt het bij u nooit voor dat u loopt te denken aan een familielid dat ver weg woont en dan even later opbelt? Hoeveel echtparen moeten glimlachen als de wederhelft juist dat gesprek begint over dat onderwerp waar over de ander juist nadacht? Hoeveel moeders zijn op hun gevoel toch nog maar even bij hun kindje gaan kijken die zich, naar bleek, de dekens van zich af had geschud. Toeval, zult u zeggen, paranormale gevoeligheid zeg ik van zo'n voorval. Een gevoeligheid die ieder mens meer of minder heeft. En zoals het bij alle eigenschappen is die de mens heeft kunnen er sommige zijn die dit als talent hebben. Zo zijn er mensen die een talent voor voetballen hebben of voor muziek of schilderen om maar een paar voorbeelden te noemen. En als dat talent dan ontwikkeld wordt, kunnen we er steeds beter in worden. Beter mee omgaan en met dit talent meer doen dan een ander. Zo kan de een prachtige muziek maken, terwijl de ander zich moet beperken door wat mee te zingen met de radio. Een talent dus, en geen gave van God om de mensheid te redden of van een duivel om de wereld ten gronde te richten.

Magnetiseren

Wat voor het paranormale geldt is voor het magnetiseren niet anders. Wanneer iemand pijn heeft zal men als eerste zijn hand naar de gekwetste plek brengen. Dit gebeurd ook wanneer een kind gevallen is en zich huilend bij moeder meldt. Ook dan zal de troostende moeder als eerste over het pijnlijke lichaamsdeel van haar kind strijken. Dit automatische gebaar is niet zomaar een handeling. We halen zonder er bij na te denken iets van de pijn bij de ander, in dit geval het kleine kind, weg en magnetiseren zo zonder dat we het weten.
Een algemeen menselijke eigenschap wat we ook in de dierenwereld terugzien. Veel diersoorten likken elkaar bij pijn, of raken elkaar op een andere manier aan.
Nu is het natuurlijk dat de ene mens als talent beter in staat is die natuurlijke helende kracht door te geven dan de ander. En zoals het ook bij het muzikale talent is, kan ook het magnetiseren ontwikkeld worden.
Het wordt pas moeilijk wanneer we willen gaan uitleggen hoe een en ander nu precies werkt. Ook de onderzoekers op de universiteiten zijn daar nog nooit achter gekomen tot nu toe, al moeten ze toe geven dat het wel werkt.

Fundamentalisme

Zoals dat vaker gaat met onbegrijpelijke zaken hebben sommige religieuze groepen er dan een uitgesproken mening over en noemen het duivels, of gebruiken andere uit de donkere Middeleeuwen stammende begrippen. Ook nu horen we, uit fundamentalistische hoek, nog welk eens van die oude op bijgeloof gebaseerde geluiden. Zo werd ook de eerste trein als een duivelse machine gezien die het einde van de wereld aankondigde, om maar niet te spreken van al die kruidenvrouwtjes die door dit zelfde fundamentalistisch denken als heks op de brandstapel terecht zijn gekomen.
Gelukkig zijn we tegenwoordig verstandiger en willen we het onbekende onderzoeken. Het is helaas heel moeilijk om onder woorden te brengen wat voor energie die genezende kracht is die we met magnetiseren gebruiken. Wel staat voor mij vast dat het een universele kracht is. En of we het nu een Kosmische kracht of een Goddelijke kracht noemen, het is altijd een Natuurlijke kracht.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu