Een genezend Mariabeeld - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Een genezend Mariabeeld

De Columns > Paranormaal
Door het maandblad 'Paravisie'
werd ik uitgenodigd een bezoek te brengen aan het West Fries museum in Hoorn.


Een Genezend Mariabeeld


Terwijl in Volendam tijdens de Pinksterdagen een Maria beeld menselijk bloed scheen te huilen, stak ik het IJsselmeer over naar Hoorn. Het heeft toch altijd wat aparts om zo via Lelystad dwars door de oude zee naar Enkhuizen te rijden. Die zee, die zo kon spoken word nu gebruikt door plezier boten, die massaal op het water rond dobberden.

West Fries museum

Op verzoek van een reporter van het maandblad "Paravisie", dat schrijft over de grote verscheidenheid aan paranormale zaken die zich zoal kunnen voordoen, ging ik op bezoek in Hoorn.

In deze oude stad is het West Fries museum gevestigd, een museum wat te vergelijken is met de oudheidkamer in Lemmer, maar dan uitgebreider.

Het West Fries museum is gevestigd in het Staten college uit 1632, wat staat aan een oud plein in het centrum van de stad waar het gezellig druk was op de terrasjes. In het museum hangen prachtige schilderijen met voorstellingen uit de "Gouden eeuw", er staan hele mooie oude meubels en er is een flinke collectie oud zilverwerk.

Het viel me op dat dit museum er in is geslaagd de geur van de oude tijden heel goed tot z'n recht te laten komen. Over enkele maanden, als ik vakantie heb, wil ik er nog eens gaan kijken, vooral ook naar de antieke tuin en wat er zo meer te zien is in dit mooie museum.

Genezende Mariabeeld

Paravisie had mij uitgenodigd om op deze 1e Pinksterdag een oordeel te geven over een Mariabeeld dat tot de collectie van het museum behoord. Dit beeld zou namelijk genezende werking hebben op mensen die hiermee in aanraking komen.

De 15e eeuw eikenhouten Madonna is door de grootvader van de laatste eigenaar in een sloot gevonden.

Sommige onderzoekers vermoedde dat we hier te maken hebben met de lange tijd verloren gewaande Onze Lieve Vrouwe van Keins, een Maria beeldje dat in 1510 in het gehucht Keins, bij Schagen aanspoelde. De Madonna werd toen gereinigd in een put en daarna werd het beeldje in een kapelletje geplaatst. Mensen die dronken uit de put genazen en gebeden gericht tot de Maria werden verhoord.

Omstreeks 1570 werd de kapel vernield door de Watergeus Taet Gerryts. Men weet dat het houten beeld op tijd in veiligheid werd gebracht, maar niemand weet waar het is gebleven.

Toen de grootvader van de huidige bezitter dit beeld uit een sloot opviste was het hoofdje van het Christus kind, dat Maria op haar arm heeft, vervangen door een, iets te klein, porseleinen kopje.

Non en aardstralen

Op het moment dat Havald Roelofs, de reporter van Paravisie, mij belde kreeg ik al direct enige Paranormale indrukken. Ik zag een vrouw van in de vijftig biddend bij een beeld. Ook zag ik dat in de buurt van het beeldje, in Hoorn, een kruispunt van aardstralen moet zijn. Geen aardstralen die negatief op mensen inwerken, en waarvoor we dan wel een corrector plaatsen. Maar een aardstraal die positief inwerkt op mensen en die onze geladenheid doet wegvloeien. Zo'n aardstraal zit bv ook onder de bron van Dokkum en zijn helaas niet zo vaak te vinden als de aardstralen die niet goed voor ons zijn.

Door dat ik deze indrukken over de telefoon al had besloot ik ook maar om naar Hoorn toe te gaan.

©jac.zitman. zonder schriftelijke toestemming mag niets van deze site worden gekopieerd.Toen ik in het museum bij het beeldje van Maria en haar kindje stond, "kreeg" ik een beeld van een vrouw die ergens uit de buurt van de grens tussen Frankrijk en Spanje kwam. Deze vrouw hielp mensen te genezen met kruiden en dergelijke, maar dit werd niet door de R.K. kerk in de tijd geaccepteerd en ze werd gedwongen non te worden. Als non werd ze naar een klooster in de Nederlanden gestuurd waar ze naar verloop van tijd haar genezende werk op bescheiden schaal kon voortzetten. Het Maria beeld hing bij haar aan de wand, en ze heeft er veel voor in gebed gezeten. In de tijd van de beeldenstormen is deze liefdevolle vrouw vermoord.

Toen ik in de zaal waar het beeld stond opgesteld met mijn wichelroede rond liep kon ik de positief werkende aardstraal al snel vinden. Bij directeur van het museum, en later ook bij de reporter van Paravisie heb ik de spierkracht getest op de aardstraal. Hierdoor heb ik kunnen aantonen dat er wel degelijk iets in die ruimte aan de hand is wat mensen sterker maakt.

Hoe zit dit nu met het Maria beeldje zult u vragen, wat moeten we daar nu van denken? Ik ga er van uit dat dit beeldje zelf geen mensen geneest, maar het heeft wel degelijk iets. De invloed van de vrouw die non werd zit er nog aan. Het maakt de mensen stil en geeft rust.

We hoeven alles niet uit te zoeken, het wonderbaarlijke hoeft niet uit ons leven te verdwijnen door alles te willen verklaren. Het leven heeft wonderen nodig, ze openen ons gevoel. Zonder verwondering worden we robotten, zonder ziel, zonder mysterie, zonder diepte.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu