Kanker en Kruiden - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kanker en Kruiden

De Columns > Klachten lichaam en geest
Kanker en Kruiden heet deze column
Deze is geschreven voor dat we
Maja's Kruidenpoeder ontwikkelde


Kanker en Kruiden

Als ik ergens een ontzettende hekel aan heb is het wel de geheimzinnigheid waarmee sommige natuurgenezers, maar ook de farmaceutische industrie de samenstelling van hun middelen omgeven, schijnbaar omdat ze de winst die ze kunnen maken te belangrijker vinden, of omdat de werking minder goed is dan men beweert. De wonderbaarlijke middelen waar soms enorm interessante artikelen over verschijnen, blijken vaak van nul en geen waarde. Helaas is het mogelijk door middel van artikelen in populaire weekbladen, kranten of in folders die huis aan huis bezorgd worden, beloftes te doen die te veel beloven. Van een bevriend apotheker hoorde ik dat de middeltjes die in een landelijk verspreide folder werden aangeprezen tot een miljoen omzet hebben geleid. In deze folder werden de meest voorkomende kwalen onder de loep genomen en allerlei stralende mijnheren en mevrouwen beweerden dat ze door het in de folder aangeprezen middel weer helemaal in orde waren gekomen. Na een half jaar bleek de firma die de middelen leverde niet meer te bestaan en met z'n enorme winsten van de aardbodem verdwenen. Dat is nu criminaliteit van de witte boorden, die op deze manier in de voetsporen treden van de ouderwetse kwakzalvers die hun waar op markten en feesten verkocht om vervolgens ook in het niets te verdwijnen.

Toch blijf ik altijd weer van alles, ook sommige middelen uit bovenstaande publicaties, uittesten want je weet nooit of je iets waardevols vindt waarmee mensen geholpen zijn. In het algemeen kan ik stellen dat één op de tien middelen iets oplevert waar ik in de praktijk mee kan werken. Ook uit oude kruidenboeken komen soms waardevolle gegevens alsmede uit gesprekken met anderen die zich bezig houden met natuurgeneeswijze, en natuurlijk ook uit mijn inzichten als paragnost. De kruiden die bijvoorbeeld als thee gedronken kunnen worden, of in alcohol uitgetrokken worden tot een tinctuur hebben voor mij nog altijd de voorkeur boven allerlei "dure" middeltjes.

Geneeskrachtige Kruiden

Ondanks de vorderingen van de wetenschap is het geheim van de geneeskruiden nog lang niet ontsluierd. Toch zijn het juist deze planten die al duizenden jaren het vertrouwen van genezers uit alle volkeren geniet.

Hoeveel mensen zouden in al die jaren niet met kruiden behandeld zijn, dat moeten er vele, vele miljoenen zijn. Helaas hebben de vertegenwoordigers van de wetenschap deze kruiden de laatste eeuwen in de ban gedaan. Zelfs toen de onderzoekers al lang de moleculaire bouw van de werkzame bestanddelen van die planten hadden opgehelderd en daarmee begrip hadden gekregen voor hun geneeskracht, hadden ze voor de z.g. medicinale planten toch slechts spot over en deden ze de eruit gewonnen geneesmiddelen met "te zwak" en zelfs "waardeloos" af.

Toch moeten ook deze wetenschappers toegeven dat met fytotherapie, (afgeleid van fyto is plant, en therapie is geneeskundige behandeling), historisch gezien zonder meer elke behandeling met geneesmiddelen is begonnen. Gelukkig beseffen ook de wetenschappers in deze tijd dat de oplossing voor de vele onbehandelbare ziektes waarschijnlijk in de plantenwereld te vinden is. Vandaar ook dat er met zoveel zorg gekeken wordt naar de gevolgen van de milieuvervuiling op de natuur. Het zou toch verschrikkelijk zijn om te moeten constateren dat het plantje waarmee we een ongeneeslijke ziekte zouden kunnen genezen, door ons toedoen van de aardbodem is verdwenen.

Kruiden

De Goudsbloem die we gewoon in onze tuinen hebben, en zelfs moeilijk uit te roeien is wanneer men ze kwijt wil, is een plant die uitstekend werk kan doen bij kanker. Zoals we bij de behandeling van paarden ontdekten, zijn deze vel oranje gekleurde bloemen het beste kruid bij kanker, en is hierdoor de basis van een kruidenmengsel dat ik als ondersteuning van kanker therapie geef.

In dit kruiden mengsel is ook de Stinkende Gouwe opgenomen om zijn sterk ontgiftende werking. In vroeger tijden werd dit kruid wel "wratten kruid" genoemd, omdat men met het verse sap wratten kan laten verdwijnen. Stinkende Gouwe is bloedreinigend en vormt nieuw bloed en zuivert ook nog de lever.

Een ander kruid in dit mengsel met een goede invloed op het bloed is Duizendblad wat ook goede invloed heeft bij reuma en jicht. De beroemde kruidenkundige Pastoor Kneipp, stelde dat Duizendschoon voor vrouwen een uitstekend middel is bij klachten rond de menstruatie en vond dan ook dat iedere vrouw Duizendschoon in de tuin moest hebben.

Gezegende distel heb ik in dit kruidenmengsel ter ondersteuning van kankertherapie opgenomen voor z'n goede invloed op de werking van de maag en de genezende invloed dat dit kruid heeft bij lever en gal ziektes.

Maretak is een bossig, bolvormig, op bomen groeiend heestertje, ook wel bekend onder de naam Duivelsnest en Mistletoe. Deze bijzondere plant heeft een heel goede invloed op de werking van het hart en de bloedsomloop. De Druïden of Keltische priesters zagen deze plant als Heilig en sneden hem met een gouden snoeimes af. Bij hartkloppingen met de vaak bijkomende angst gevoelens, bij overgangsklachten en bij hoge of lage bloeddruk wordt dit bijzondere kruid ook wel gebruikt.

Als laatste kruid wat in dit mengsel is opgenomen, noem ik de Brandnetel, vooral om zijn algemeen versterkende invloed in combinatie met de sterk reinigende werking.

Tot zo ver deze eerste aflevering over de natuurlijke middelen die ik inzet bij de behandeling van kanker patiënten . Volgende week meer. Zoals ik wel vaker in deze column heb geschreven mogen deze middelen nooit gezien worden als vervanging van medicijnen voor men dit met de huisarts heeft overlegd. Deze kruiden kunnen wel zonder bezwaar gelijktijdig met medicijnen worden gebruikt en helpen vaak behandeling met chemokuren of bestraling te verlichten.

Deze column is geschreven voor ik Maja,s  Kruidenpoeder ontwikkelde, die onder geneeskrachtige middelen staat.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu