Griep - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Griep

De Columns > Klachten lichaam en geest
Als er een ziekte is waar we haast allemaal mee te maken hebben
is het wel verkoudheid en griep
Het Coronavirus veroorzaakt een griep, die heel besmettelijk en gevaarlijk is

Even voor de duidelijkheid:
Neem het coronavirus heel serieus.
Neem je eigen verantwoordelijhkheid.
Hou je aan de richtlijnen van de overheid.
Griep


Griep voorkomen

Er zijn een aantal middelen die we kunnen gebruiken om de gevolgen van de griep te verzachten. Maar we moeten eigenlijk al beginnen voordat we griep krijgen om onze weerstand zo goed mogelijk te houden. Maja's Kruidenthee  is een middel wat preventief heel goed kan werken. Zelf ben ik een voorstander van  Levertraan ook in capsules verkrijgbaar, wat de weerstand enorm kan versterken. Als het aan mij ligt wordt de oude regel weer van kracht: "Als de R in de maand is, gebruiken we Levertraan".  Ik durf te beweren dat er heel wat kinderen minder met luchtwegen zouden tobben bij dit oude gebruik van  Levertraan

Griepkruiden

Wanneer de griep dan toch toeslaat merken we allerlei symptomen op. Hoesten, hoofdpijn, buikpijn, spierpijn en longen die heel vol aanvoelen meestal gepaard met koorts. Bij ons in de praktijk geven we een kruiden mengsel met als hoofdbestanddeel lindebloesem aangevuld met kruiden die lever en nieren stimuleren. Dit kruidenmengsel doopten we Griep en Verkoudheidskruiden. Maar die naam mogen we niet meer gebruiken door Europese regelgeving. Nu noemen we dit mengsel Longkruiden, dat mag wel.

In het griepmengsel komt de Lindenbloesem voor die door twee Amerikaanse wetenschappers is gebruikt in een onderzoek in vergelijking met antibiotica. De beide medici schreven 55 kinderen met griep bedrust voor en gaven ze lindebloesemthee te drinken. 67 andere kinderen kregen ook bedrust maar werden met antibiotica behandeld. Tot verassing van de beide artsen bleek de uitslag 10 tegen 1 voor de lindebloesem thee te zijn. De met bedrust en lindebloesem thee behandelde kinderen waren verreweg het eerst weer beter en complicaties als bv middenoor ontsteking kwamen in z'n geheel niet voor! De 67 kinderen die met antibiotica werden behandeld hadden aanmerkelijk meer tijd nodig en bij hen traden wel complicaties op.

Huismiddeltjes

Wanneer we griep hebben is een scala van Huismiddeltjes die we bij griep kunnen inzetten. Ik zal er een paar noemen die ik kan adviseren omdat ze hun werking bewezen hebben. Ten eerste is het heel belangrijk om enkele malen per dag een zo warm mogelijk voetenbad te nemen. Dit bevordert de doorstroming en helpt de opgeladen positieve energie, die bij griep heel hoog is, af te vloeien. Wanneer de darmen opspelen is het allerbeste middel dat u kunt gebruiken Olijfolie. Olijfolie reguleert en beschermd maag en darmen en maakt een einde aan diarree en overgeven. Twee maal daags een eetlepel innemen is genoeg.

Een prima hoestmiddel dat slijm oplossend werkt en de keel verzacht maak je van Honing en Zonnebloemolie wat we zo bij de supermarkt kunnen laten halen, want zelf de straat op gaan met griep is natuurlijk uit de boze. We nemen twee eetlepels Honing en twee eetlepels Zonnebloemolie wat we goed door elkaar roeren. Zo nu en dan een theelepeltje van dit mengsel innemen doet wonderen.

En weet U het nog, wat we kunnen doen als de neus verstopt is en we wakker liggen omdat het zo benauwd aanvoelt? Een rauwe gesneden Ui op een schoteltje naast het bed zorgt er voor dat we weer lucht krijgen.

Grote pan groentesoep

In het algemeen geldt bij griep: veel drinken. Water is het belangrijkste bestanddeel van de mens en helpt afval stoffen te verwijderen. Ik adviseer U om dan Spa blauw te drinken, omdat dit volgens mij het schoonste water is wat we kunnen drinken, en ook het meest geschikte water om ons van binnen te reinigen. Voor de rest kunnen grieppatiënten alleen maar de vervelende ziekte nemen voor wat het is en alle tijd nemen om uit te zieken.

De 'ouderwets' gemaakte soepen van mijn vrouw zijn legendarisch.
Zoals de meeste mensen heb ik ook wel eens griep gehad en enkele dagen het bed moeten houden.
Ik krijg dan steeds weer enorme behoefte aan lekkere, zelfgemaakte groentesoep.
Zelfgemaakte kippensoep is ook goed
Soep kan ik dan wel de hele dag door eten.
Het is meermalen voorgekomen dat de hele pan in één dag leeg ging.
En daar knap ik altijd geweldig van op!

Van een griep epidemie is sprake als een bepaald aantal mensen bij de huisarts als grieppatiënt bekend staan. Bij dertig of meer geregistreerde griep gevallen per 10.000 inwoners spreekt men over een griep epidemie. Dat wil wel zeggen dat er veel meer patiënten zijn dan die geregistreerde, want de meeste mensen kruipen in bed zonder de arts te waarschuwen. Dat in bed kruipen is ook het beste wat men kan doen, want men moet gewoon uitzieken.

Nu we te maken hebben met 'vreemde' griepvarianten, Carona virus, de Vogelgriep,  Mexicaanse en de Varkensgriep, is het wel verstandig om de huisarts te verwittigen. Ook in jaren dat er van zo'n variant geen sprake is.

Even voor de duidelijkheid:
Neem het coronavirus heel serieus.
Hou je aan de richtlijnen van de overheid.
Neem je eigen verantwoordelijhkheid.


VISOLIE CAPSULES 1000 mg

inhoud: 125 stuks capsules in bus verpakt 1000 mg

€ 30,00 Toevoegen

MAJA´S KRUIDENTHEE ®

inhoud: 100 gram gemengde kruiden

€ 9,00 Toevoegen

LONGKRUIDEN (Griep en Verkoudheid)

inhoud: 100 gram gemengde kruiden

€ 7,00 Toevoegen

MAJA´S KRUIDENPOEDER ®150

inhoud: 150 gram gemengde en gemalen kruiden

€ 17,00 Toevoegen

MAJA´S KRUIDENPOEDER capsules ®

inhoud: 165 stuks capsules gevuld met Maja's Kruidenpoeder

€ 30,00 Toevoegen
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu